Bosanskohercegovački “kralj nafte” prodaje milionsku imovinu: Auto saloni, pumpe, objekti, zemljišta…

Prvi put se oglašava prodaja benzinske pumpe u Maglaju po početnoj cijeni od 750 hiljada maraka. Procijenjena vrijednost nekretnine je 1,5 miliona KM.

Također se prvi put oglašava prodaja poslovne zgrade – Auto salon u Busovači, po početnoj cijeni od 926 hiljada KM. Sudski vještak je ovu nekretninu procijenio na 1,8 miliona KM.

Oglašava se i prodaja upravne zgrade u Maglaju (robni centar) po početnoj cijeni od 241 hiljadu maraka (procijenjena vrijednost 483 hiljade KM).

Na prodaju se, drugi put, nudi benzinska pumpa u Živinicama sa zemljištem i objektima, procijenjene vrijednosti od 1,2 miliona KM, a po početnoj cijeni od 421 hiljadu maraka.

Nudi se i stambeno-poslovni objekat u Živinicama procijenjen na oko 2,1 miliona maraka, a po početnoj cijeni od 719 hiljada, piše Biznisinfo.

Još jedan poslovni objekat u Živnicama je na prodaju, a riječ je o skladištu sa zemljištem koji se prodaju po početnoj cijeni od 709 hiljada, iako je procijenjena vrijednost oko 2,1 miliona KM.

Još jedan poslovni objekat – skladište sa zemljištem u Živinicama prodaje se po sličnoj cijeni od 735 hiljada KM (procijenjena vrijednost 2,2 miliona KM).

Ostalo zemljište u Živinicama prodaju se za 75 hiljada maraka.

Oglašena je i ponovna prodaja bivše fabrike žerseja u Gradišci za 929 hiljada KM, što je trećina procijenjene vrijednosti.

Prodaju se i poslovni objekti i zemljište u Gradačcu za 1,5 miliona KM, što je takođe trećina procijenjene vrijednosti od oko 4,5 miliona.

Nudi se i stambeno-poslovna zgrada u Žepču po početnoj cijeni od oko milion KM (procijenjena vrijednost 3,2 miliona), dok se privredna zgrada u Žepču, Ljeskovica, nudi po početnoj cijeni od 318 hiljada.

Još jedna privredna zgrada – proizvodna hala – u Žepču, Ljeskovica, prodaje se po početnoj cijeni od 1,2 miliona KM (trećina procijenjene vrijednosti).

Privredna zgrada u Maglaju ponuđena je po početnoj cijeni od 533 hiljade KM.

Prodaja 25. marta

Prodaja imovine javnim nadmetanjem održat će se 25. marta s početkom u 13 sati u Zenici, u uredu notara Elze Dilber.

Inače, vlasnik kompanije Zovko Oil je Marinko Zovko, koji je dospio u žižu regionalne javnosti nakon što je u decembru prošle godine uhapšen u Srbiji jer je vozio 245 kilometara na sat.

Mediji, koji su Zovka nazvali bosanskim kraljem nafte, naveli su da je poznat po burnom životu.

Zovko Oil je jedna od kompanija u vlasništvu porodice Zovko.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79