Boško i Biljana su se bojali likvidiranog Vitića

Na suđenju Bošku Kovačeviću (28) i njegovom rođaku Peri Miroviću (43) zbog likvidacije Davora Vitića (33) 21. jula prošle godine u selu Bogaze kod Han-Pijeska, u toku je izvođenje dokaza odbrane, potvrdio nam je tuzlanski advokat Bakir Hećimović.
Svjedočila supruga

Slučaj se desio zbog Boškove nevjenčane supruge Biljane Kovačević (39), koja je, navodno, namjeravala pobjeći s Vitićem.

– Kao svjedok odbrane saslušana je i supruga prvooptuženog Biljana Kovačević na okolnosti straha koji su ona i Boško imali od oštećenog Davora Vitića. Iskaz supruge dovodimo u vezu s već uloženom sudskom presudom Davoru Vitiću, tada optuženom za ubistvo taksiste 1999. godine – kazao nam je advokat Hećimović.

Dodao je da će na sljedećem glavnom pretresu svjedočiti i vještak Federalne uprave policije Bruno Franjić kako bi pokušao razjasniti iz čijeg oružja je ubijen Vitić, jer je dio košuljice zrna koji je obdukcijom pronađen u glavi ubijenog bio nepodoban za vještačenje.

Hitac u glavu

Vitića je Golfom 2 u blizinu kuće Kovačevića dovezao prijatelj Branko Ružičić. Nisu uspjeli ni da izađu iz vozila kad su Kovačević i Mirović izašli i zapucali prema Golfu iz poluautomatskih pušaka. Jedan hitac Vitića je pogodio u glavu. Ostalo je sporno čiji metak je pogodio Vitića.

Dogovoren obračun

Obračun je, navodno, dogovoren porukama preko društvene mreže Facebook. Vitić i Kovačević razmjenjivali su prijetnje zbog toga što je Kovačevićeva žena imala aferu s Vitićem prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79