Boško i Bojan spasili 5-godišnje dijete od utapanja u bazenu

 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je danas Bošku Milenkoviću i Bojanu Todoroviću koji su spasili život petogodišnjem dječaku iz Trebinja na bazenu u Bregovima.

Događaj se desio prošlog vikenda, a Ćurić je na prijemu Milenkoviću i Todoroviću zahvalio u ime Grada i svoje lično na izuzetnom podvigu, koji je vrijedan divljenja.

On je rekao i da su na bazenu u Bregovima bila dva profesionalna spasioca iz Javne ustanove “Bazeni”, koji su se nalazi na potpuno drugoj strani bazena.

“U ovakvim događajima najvažnije je da se brzo reaguje i Boško je bio najbliži, čuo vrisak dječakove majke i odmah ušao u vodu, izvukao ga. Tu se zatim pojavio Bojan i počeo da masira srce dječaku, a Boško je davao vještačko disanje. Zahvaljujući njima dječak je danas živ i oporavlja se”, istakao je Ćurić.

Milenković je rekao da se u tom trenutku slučajno našao na bazenu u Bregovima.

“Sa djecom sam bio na bazenu i odveo ih kući. Vratio sam se ponovo na bazen sa pola puta, jer je put ka mojoj kući bio privremeno zatvoren. Kada sam čuo dječakovu majku kako doziva u pomoć, odmah sam ušao u vodu i doplivao do dječaka koji je plutao na vodi i već je sav bio pomodrio”, ispričao je Milenković.

On kaže da je izvukao dječaka iz vode i pitao kupače da li neko zna da pruži prvu pomoć i da je tu, na svu sreću, bio Bojan Todorović, koji je u Trebinju na odmoru, a inače živi na Floridi u SAD.

Milenković kaže da je Bojan odmah počeo da masira srce dječaku, a on mu je, nakon 30 masaža, davao vještačko disanje.

“Nakon 90 masaža i trećeg vještačkog disanja, dječak je izbacio vodu iz sebe i počela je da mu se vraća boja”, naveo je Milenković.

Todorović kaže da je da je kao svršeni student Fakulteta za sport i vizičkog vaspitanja prošao obuku za davanje prve pomoći.

“Ovo mi je prvi put da sam pružio prvu pomoć u stvarnom životu. Bio sam potpuno smiren. Kada sam vidio dječaka pomislio sam da mu nećemo moći pomoći, ali nisam odustao. Bio je modar, nije imao puls. Na sreću, poslije tri masaže i vještačkog disanja počeo je da daje znakove života”, rekao je Todorović.

Oni su zahvalili Ćuriću za prijem i istakli da im je drago što ih je gradonačelnik odmah naredni dan kontaktirao i zahvalio na hrabrom podvigu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79