Bosna i Hercegovina će kad-tad biti građanska država

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oglasio se povodom trideset godina od prijema Bosne i Hercegovine u Ujedinjene Nacije.

“Republika Bosna i Hercegovina je tačno prije 30 godina primljena u Ujedinjene nacije. Tridest godina poslije, nažalost, još uvijek nije onakva za kakvu smo se borili. Nismo se borili za kantone, entitete, entitetsko glasanje, ovakve domove naroda koji nisu ništa drugo nego mehanizmi blokada u rukama zagrebačkih i beogradskih ekspozitura, putem kojih otimaju najveći dio suvereniteta države Bosne i Hercegovine”, napisao je Komšić.

Istakao je kako su svi kompromisi u proteklih 30 godina pokazali promašenim.

“Što se više popuštalo i nastojalo ugoditi onima koji političke račune podnose Beogradu i Zagrebu, njihovi zahtjevi bili su sve veći i veći, a na kraju su skončali u zahtjevima za disolucijom, zahtjevima za formiranjem paralelnih institucija, zahtjevima za etničkom terirorijalnom reorganizacijom”, poručio je Komšić.

Također član predsjedništva je prozvao i “sumnjiva lica” koja su davala podršku secesionistima i separatistima, a izdavala se kao međunarodni prijatelji.

“Bosna i Hercegovina će biti građanska država, kad – tad. Zato se vrijedi boriti, i ne biti kukavica koja na prvu prijetnju ili prijek pogled nekog trećerazrednog međunarodnog zvaničnika pristaje na sve što mu se na stol stavi i izvoli na potpis”, zaključio je Komšić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79