Bosna i Vrbas prešle kotu redovne odbrane od poplava

Post [M,D] First paragraph - 300x250

Rijeke Bosna i Doboju i Vrbas u Banjoj Luci prešle su kotu redovne odbrane od poplava, ali se nisu izlile, a u porastu je i Sava u Brodu i Šamcu, saopćila je Republička uprava Civilne zaštite.

Bosna je u Doboju je za 20 centimetara prešla kotu redovne odbrane od poplava i iznosi 320 centimetara.

Vanredna odbrana od poplava uvodi se kada vodostaj Bosne dostigne 450 centimetara. Najviši vodostaj izmjeren je 15. maja 2014. godine, kada je iznosio 721 centimetar.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Vrbas je u Banjoj Luci tri centimetra prešao tačku redovne odbrane od poplave koja je na 300 centimetara.

Vodostaj Save u Brodu i Šamcu je ispod kote redovne odbrane od poplave.

Iz Republičke uprave Civilne zaštite navode da je u opštini Šipovo poplavljeno desetak domaćinstava i da je rijeka Pliva u selu Duljci dosegla most.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Vode rijeke Plive i rječice Jošavke ranije danas su opštini Jezero zaplavile dvadesetak kuća. U toj lokalnoj zajednici sutra će biti održana sjednica Štaba za vanredne situacije.

Rijeka Ukrina u Derventi se u posljednja tri časa povukla 25 centimetara i sada je u koritu. Ostalo je malo vode u udolinama kod gradskog mosta.

Meteorolozi za noćas najavljuju postepen prestanak atmosferskih padavina i zahlađenje, navode iz Republičke uprave Civilne zaštite, te poručuju da je Specijalizovanoj jedinici za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom naloženo da bude u pripravnosti.

Post [M,D] Text - Linker

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments