Bošnjaci glasali da borac Vojske Republike Srpske dobije ulicu u Doboju

Nakon prošlogodišnjeg pisanja SAFF-a o tome kako je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uručio medalju zasluga za narod porodici makedonskog dobrovoljca koji se borio protiv Bosne i Hercegovine, Skupština Grada Doboj je tokom septembra 2020. godine odnosno u prošlom sazivu jednoglasno donijela odluku o dodjeli ulice po Goranu Nikoliću, makedonskom dobrovoljcu.

Za ovu odluku svoj glas su dali i bošnjački odbornici:
SDP ( Esmin Mahmutović, Izaim Hadžikadunić ), SBiH ( Murvet Bajraktarević ) i NLD ( Sevlid Hurtić i Amir Hurtić )

Nakon održanih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini od pomenutih odbornika koji su glasali za ovu odluku mandate su ponovo dobili: Esmin Mahmutović iz SDP-a, Sevlid Hurtić, aktuelni predsjednik Skupštine grada Doboj i Amir Hurtić, obojica iz NLD-a

Podsjećanja radi pomenuta dva politička faktora ( SDP i NLD ) potpisali su koaliciju sa SNSD – Milorad Dodik prije lokalnih iz izbora 2020. godine.

“Goran je bio hrabar mladić koji je sa svojim saborcima učestvovao u brojnim bitkama za odbranu Republike Srpske” izjavio je Milorad Dodik prilikom posjete porodici makedonskog dobrovoljca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79