Bošnjaci Priboja nakon likvidacije Ervina Ćelahmetovića: Prešlo se sa riječi na djela

Ervin Ćelahmetović i Igor Avramović

Igor Avramović (28), policajac, je u noći između subote i nedjelje prišao stolu u kafani za kojim je sjedio Bošnjak Ervin Ćelahmetović i nakon kraće rasprave ga brutalnim udarcima usmrtio.

Mladi Ćelahmetović je preminuo od težine zadobijenih povreda, nakon što je od krvničkih udaraca pao na pod i ostao nepomično ležati.

Policajac van dužnosti nasmrt pretukao 35-godišnjaka i još pobjegao sa lica mjesta

Sumnja se da je policajac, te noći u civilu, pri udarcima koristio metalni bokser.

Igor Avramović je pripadnik specijalne policijske jedinice u Beogradu.

Iza Ćelahmetovića ostale su dvije sestre, Emina i Elza. Nesretni mladić Ervin Ćelahmetović, živio je sam jer su mu ranije preminuli roditelji. U Priboju svi za njega imaju samo pohvalne riječi, navodeći da je bio miran, pristojan i mladić za primjer.

Policajac Igor Avramović i dalje je u bjekstvu.

Duge cijevi na ulicama Priboja. Traži se policajac. Sumnja se da je pobjegao u BiH

Ovo nije prvi put da su žrtve Bošnjaci ovog kraja, ali jeste prvi koji je završio smrtnim ishodom. Iz Stranke demokratske akcije Sandžaka za Hayat kažu da su zabrinjavajuće i alarmantne činjenice da je ovaj krvavi zločin počinio aktivni pripadnik policije Srbije u Priboju na očigled brojnih svjedoka, kao i da su mu nakon ubistva pomoć u bjekstvu pružili i drugi pripadnici MUP-a.

S prijetnji se prešlo na djela, kaže glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Priboju Harun efendija Eminagić, kojem su, takođe, upućene prijetnje smrću.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79