Bošnjačkim ekipama zabranjeno igranje na turniru u Kandiji kod Bugojna?

U redakciju portala Bugojno Danas javio se predstavnik jedne bošnjačke ekipe (ime poznato redakciji) sa namjerom da objavimo protestni članak jer, kako navodi, organizatori Ilindanskog turnira “Kandija 2019” ne daju bošnjačkim ekipama da ove godine učestvuju na turniru.

Prethodnih godina su bošnjačke ekipe redovno učestvovale, čak i osvajale pomenuti turnir, ali ove godine organizatori su se odlučili na veoma ružan potez koji budi nacionalnu netrepeljivost. Bošnjačke ekipe su veoma razočarane jer na turnirima koje organizuju Bošnjaci svim nacionalnostima je dozvoljeno učestvovati na turnirima.

Predstavnik oštećene ekipe ističe da su sve bošnjačke ekipe oštećene, a organizatori su razlog za to naveli da su učesnici na turniru dobili pozivnice. Nijedna bošnjačka ekipa nije dobila pozivnicu, što oštećeni smatraju kao nacionalizmom.

Pomenuti turnir počinje danas, nadamo se da će se organizatori oglasiti i objasniti javnosti ovaj potez, zašto npr. prošlogodišnji pobjednik HNK Kupres/BC Ćurković nije dobio pozivnicu za učešće na turniru ove godine gdje su nastupali većinom muslimani ili pretprošlogodišnji finalista autoservis Basara zašto nije dobio poziv za učešće na turniru?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79