Bošnjak iz Zvornika: Policija me pretukla i govorila “opet došli Turci”

Na adresu Saffa stiglo je pismo Saliha Nožinovića iz Zvornika, povratnika i vlasnika raskošnog objekta „Vila Nožina“. Salih navodi da je posljednju godinu dana izložen stalnom pritisku od strane policije, vlasti i medija u Zvorniku, odnosno manjem bh. entitetu.

Njegov lokal u kojem se okupljaju mladi Bošnjaci stalna je meta svih vrsta pritisaka i inspekcija, redovne racije u ovom kafiću vršene su dok nisu rastjerali većinu gostiju, a kao rezultat mnogobrojnih racija prikazano je veliko ništa i nikada nije bilo izvinjenja.

Spomenuti pritisak kulminirao je prije dvije noći kada se desio incident u Domu zdravlja u Zvorniku, tada je Nožinović doveo majku koja je asmatični bolesnik.

“Zovem se Salih Nožinović, ja sam i iz Zvornika. Već godinu dana trpim teror policije PS Zvornik. Zadnji incident desio se prije tri dana kada sam na rukama donio svoju majku u Dom zdravlja koja je bukvalno umirala. Vrata su bila zatvorena i molio sam da nas prime unutra, međutim portir se samo smijao uz dobacivanje ‘opet Turci došli’. Dok sam majci vadio jezik, jer mi je bila u naručju, slučajno sam razbio staklo na vratima i tek tad su otključali. Kada su konačno primili moju majku zamolio sam ih da pozovu policiju jer želim da platim nastalu štetu na vratima. Tada dolaze dva policajca i bacaju me na pod pred majkom koja gleda kako me šutiraju”.

Nožinović navodi da je ovo policijsko nasilje nad njim dokumentovano na videonadzoru Doma zdravlja.

“Tada me vode u policijsku stanicu i tu nastaje pakao. Tukli su me i u autu na putu u stanicu, čak su mi i pištolj stavljali u usta. Kada su me doveli u stanicu specijalci odbijaju da me tuku. Međutim, tada me jedan debeli čovjek, za kojeg mislim da je bio dežurni, udara stolicom u glavu nakon čega gubim svijest”.

Nožinović ja nakon sahat vremena pušten na slobodu. On navodi da posjeduje svu dokumentaciju o zadobijenim povredama prilikom policijske torture u zvorničkoj policijskoj stanici, a pored mnogoborjnih svjedoka naveo je i videonadzor Doma zdravlja koji će potvrditi njegovu ugroženost.

Policija je medijima poslala izvještaj u kojem je Salih prikazan kao nasilnik i siledžija, iako je majku doveo na samrti u Dom zdravlja u koji nije mogao ući.

Nožinović je zabrinut za svoju sigurnost i ukazuje na odgovornost Policijske uprave Zvornik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79