Braća Ćosić nanijetli teške povrede Amiru Pandžiću koji je preminuo u bolnici: Dobili ukupno 22 mjeseca zatvora!

Sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu Elvira Begović izrekla je danas presudu kojom su braća Elvir i Ermin Ćosić proglašeni krivim za nanošenje teških tjelesnih povreda, koje su rezultirale smrću Amira Pandžića u ljeto 2017. godine.

Stariji brat Elvir (27) osuđen je na 12 mjeseci, dok je njegov dvije godine mlađi brat Ermin dobio 10 mjeseci zatvora, potvrdio je za Faktor advokat Muhidin Kapo, koji je zastupao odbranu Elvira Ćosića.

Proglašeni su krivim za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Sukob u kojem je smrtonosne povrede zadobio Pandžić odigrao se u posljednjoj sedmici juna 2017. godine.

On je sedam dana kasnije preminuo u KCUS-u usljed teških povreda glave, a policija je uhapsila braću Ćosić i njihovog oca, koji je nakon-krim obrade pušten, dok su njih dvojica jedno vrijeme proveli u pritvoru.

Kako se tada nezvanično moglo čuti, braća Ćosić su najprije napali Pandžićevog maloljetnog sina, koji se vozao skuterom po susjednom naselju. Nakon toga, on je otišao na Kromolj, te je izbila tuča.

Jedan od braće Pandžića je tada udario u glavu i on je pao, te se više nije dizao.

Ćosići su mu pokušali pomoći i pozvali su Hitnu pomoć, koja ga je prevezla u bolnicu, ali je uprkos tome kasnije preminuo.

Oni su nakon privođenja u policiji odmah priznali šta se desilo prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79