Braća Ćulum puštena na slobodu, sahrana Slaviše Krunića sutra u Glamočanima

Policajci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijeli su izvještaj entitetskom tužilaštvu protiv tri osobe zbog teške likvidacije Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, kao i pokušaja likvidacije Gorana Ilića, saopćeno je jutros iz MUP-a RS-a.

Izvještaj je podnesen protiv Emilija Balde, koji je rano jutros sproveden i predat u nadležnost Tužilaštva RS-a, zatim Željka Kovačevića, koji je smrtno stradao prilikom izvršenja krivičnog djela, te Benedija Đukanovića, koji je i dalje u bjekstvu i za kojim se intenzivno traga.

Kako saznajemo, Goran Milanović, koji je također bio lišen slobode, pušten je na slobodu, kao i braća Armin i Nermin Ćulum, koje je jučer priveo MUP Unsko-sanskog kantona i predao ih MUP-u RS-a, prenosi Faktor.

U saopćenju se ističe da je navedeno krivično djelo izvršeno na način što su izvršioci po prethodnom planiranju i dogovoru, upotrebom vatrenog oružja, života lišili Slavišu Krunića iz Banje Luke i Žarka Pavlovića sa Pala, te nanijeli teške tjelesne povrede opasne po život Goranu Iliću iz Banje Luke.

– Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima drugih policijskih uprava MUP-a i Specijalnom antiterorističkom jedinicom, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske jučer su izvršili uviđaj na mjestu izvršenja krivičnog djela, nakon čega je privedeno i saslušano više desetaka lica, izvršeno je više pretresa nepokretne i pokretne imovine kod osumnjičenih lica i tom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku – navodi se u saopćenju iz MUP-a.

U saopćenju se podsjeća da je za Benedijem Đukanovićem raspisana potjernica, te da se istraga u ovom slučaju nastavlja.

Sahrana likvidiranog Krunića održat će se u četvrtak u 13 sati na porodičnom groblju u Glamočanima kod Banje Luke.

Komemoracija za tragično preminulog predsjednika Uprave kompanija “Sector Security”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt” i “Sector ADS” bit će također sutra, u devet sati u kongresnoj sali kompanije Sector Security u ulici Siniše Mijatovića 9 u Banjoj Luci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments