Braća Diljević dobila iznenadnu amneziju: Nisu prepoznali inspektore koji su ih tukli da priznaju likvidaciju

Likvidacija Bajana Koprene iz 2014. godine još nije rasvijetljeno. Iako su braća Boško (59) i Bogdan Diljević sumnjičeni za ovo krivično djelo protiv njih je obustavljena istraga.

Naime, tužioci su povjerovali Diljevićima koji su u iskazu kazali da su ih inspektori tukli da bi priznali da su oni likvidirali Koprenu, a kao motiv su navodili da im je krao jagnjadi. Na kraju su se ti inspektori našli u žiži istrage.

Diljevići su dovedeni u Policijsku stanicu da bi prepoznali policajce koji su ih tukli, no oni su dobili iznenadnu amneziju.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu su potvrdili da je prepoznavanje obavljeno, ali nisu navodili detalje.

Na prepoznavanju su bila 23 muškarca, ali Diljevići nisu prstom pokazali ni na jednog od njih.

Kako sada stvari stoje protiv inspektora će također biti obustavljena istraga.

Diljevići inače, žive na Manjači kao gorštaci i rijetko silaze u grad. Preživljavaju od ovaca. Kobnog dana kada je Koprena nestao navodno je dogovarao da će Diljevićima ukrasti jagnje. Posljednji put viđen je u kafani “Kod Roze” odakle mu se gubi svaki trag.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79