Braća iz BiH osuđena u Kelnu zbog napada na njemačke policajce

S.H. (17) i M.H. (20), državljani Bosne i Hercegovine proglašeni su krivim danas u sudu u Kelnu zbog napada na njemačke policajce, od kojih je jedan bio teže povrijeđen.

Zbog mladosti, njih dvojica su dobila relativno blage kazne: stariji je dobio 40 sati društveno-korisnog rada, dok je mlađi dobio samo upozorenje.

A, sve se desilo još augusta, 2023. godine kada je policija zaustavila romsku porodicu iz BiH. Kako nisu imali obavezno osiguranje za automobil, policija je počela da piše prijavu, ali su se braća usprotivila i napala policajce.

U cijeli incident uključili su se i ostali članovi porodice: još jedan brat, sestra i majka. Jedan policajac je teže povrijeđen.

On je danas i svjedočio na sudu, rekavši im da mu sada ne treba njihovo izvinjenje:

“Kad se niste sjetili za ovih 10 mjeseci, ne trebate ni sada. Meni to sada više ništa ne znači”, rekao je policajac.

Inače, kuriozitet ovog slučaja jeste da je i majka trebala biti optužena, ali ona je u to vrijeme već imala jednu aktivnu presudu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79