Braća Kajanija uhapšena zbog pokušaja ubistva Marokanca na Skenderiji

Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju pokušaja ubistva Marokanca na Skenderiji, pripadnici Policijske uprave Centar Sarajevo uhapsili su Eldina Kajaniju, koji je odranije poznat po rezbojništvima i teroriziranju građana naselja Koševsko Brdo.

Kako nezvanično saznajemo s nijm je uhapšen i njegov mlađi brat Nedim Kajanija, te Kenan Čustović i Fatih Velić, te Fahrudin Mutić koji se dovode u vezu s ovim pokušajem ubistva, ali su osumnjičeni i za razbojništvo koje se u ponedjeljak dogodilo na Ilidži kada je opljačkan Afganistanac.

– Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistvo u pokušaju izvršenog dana 16.08.2021.godine u 04,10 sati u ulici Reisa Džemaludina Čauševića, općina Centar Sarajevo, na štetu A.H. iz Maroka, dana 17.08.2021.godine u 12,05 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice E.K., rođen 1999.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Nakon završene kriminalističke obrade isti je uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo. Također, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela mogu dovesti i lica: N.K., rođen 2001.godine u Sarajevu, K.Č., rođen 2002.godine u Sarajevu, F.V., rođen 2002.godine u Sarajevu i F.M., rođen 2002.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, koja su lišena slobode i predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 289. stav 2. KZ F BiH (Razbojništvo), na štetu M.K. iz Afganistana, izvršenog 16.08.2021.godine na području općine Ilidža- saopćeno je iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79