Braći Ćulumima vraćena skupocjena vozila

Policijska uprava Banja Luka postupila je po pravosnažnom rješenju banjalučkog Osnovnog suda i privremeno oduzeta vozila dva “lamborghinija” i “ferrari” vratila osobama od kojih su oduzeta, rečeno je u ovoj upravi.

Vozila su vraćena sigurnosno interesantnim osobama Nerminu Ćulumu, Denisu Giljonu (ranije Arminu Ćulumu, zvanom Boki) i Velidu Salaševiću, iako policijski službenici banjalučke Policijske uprave nisu završili detaljne provjere i status tih vozila.

– Nastavljaju se dalje provjere za navedena lica i vozila, a po okončanju detaljnih provjera, nadležnom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj – rečeno je u Policijskoj upravi Banja Luka koja je podnijela žalbu na rješenje Osnovnog suda.

U okviru istog predmeta, saznaje Srna, postoji krivična prijava stvarnog vlasnika ova tri vozila P. R., koja je preko advokata zaprimljena u Policijskoj upravi i u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, protiv navedenih osoba za krivično djelo utaja.

U prijavi je obrazloženo da je P. R. prekinuo komunikaciju sa trojicom navedenih lica, zahtijevao vraćanje svojih vozila što su oni odbili, te da su vozila neovlašteno dovezena u BiH i mimo njegove volje zadržana u njihovom posjedu.

Ćulumi važe za osnivače bajkerske organizacije “United Tribuns”, koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost.

“United Tribuns” osnovao je upravo Armin Ćulum zvani Boki, bivši bokser iz BiH. On je inače iz Prijedora, a tokom rata je izbjegao u Njemačku.

Braća Ćulum su i prije izvjesnog vremena bili privedeni i ispitani u okviru istrage ubistva Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79