Bračni par iz BiH napao belgijsku policiju: Žena udarala i grebala policajce, muškarac demolirao ćeliju

Bračni par iz BiH napao belgijsku policiju nakon izlaska na teren

Državljanin BiH i njegova supruga pojavili su se danas u sudu u belgijskom gradu Kortrijk, gdje im se sudi zbog napada na policajce tokom intervencije oktobra, 2022. godine.

Naime, 30. oktobra, 2022. godine policija je dobila poziv zbog porodičnog nasilja u mjestu Izegem, da bi ih ovaj bračni par napao: on je navodno podivljao kada ih je vidio, a ona je, pokušavajući da pomogne suprugu, počela policajce da grebe po licu.

Kada su pokušali da ga obuzdaju i stave u kola, ona je ponovo krenula na policajce, ali ovaj put je policajku udarila u stomak, zbog čega je ona završila na bolovanju. Navodno, policajka je zadobila i nekoliko šavova na licu

Kada su ih konačno uspjeli prebaciti do policijske stanice, ispostavilo se da se nisu smirili, pa su ih nastavili obuzdavati u stanici, prenose Nezavisne.

O tome u kakvom stanju su bili oboje svjedoči i to da je on, nakon što je pritvoren, počeo da otkida komade zida u pritvorskoj ćeliji. Inače, identitet muškarca se ne navodi, osim podatka da ima prijavljeno boravište u Bosni i Hercegovini.

Danas na sudu su se oboje branili da su bili pod uticajem alkohola. Ukoliko budu osuđeni, on bi mogao dobiti šest, a ona osam mjeseci zatvora. Presuda je zakaza za 26. april.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79