Bračni par iz BiH naručio robu vrijednu 330.000 franaka. Nikada ništa nisu platili

Policija švajcarskog grada Lucerna okončala je istragu o prevari bračnog para porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji su naručili skoro 5.000 artikala onlajn, vrijednosti 330.000 franaka, a da ih pritom nisu platili.

Kako prenose švajcarski mediji, oni su u periodu od 2019. do 2022. godine izvršili 2200 narudžbi, poručivši 4718 artikala iz 25 različitih onlajn šopova. Policija Lucerna je danas saopštila da su prilikom naručivanja koristili lažne identitete, ostavljali lažne telefonske brojeve.

Prilikom naručivanja, davali bi adresu stanova za koje su znali da su prazni. Dan prije isporuke na sandučićima tih stanova bi ostavljali lažno ime, koje su koristili prilikom narudžbe. Dostavljač bi utvrdio da u stanu nema nikoga i u sanduče im ostavio obavijest da paket podignu u lokalnoj pošti.

Navodno, sve pakete su uspjeli podići bez plaćanja. Tokom istrage, policija je na nekoliko lokacija uspjela da pronađe oko 1.500 artikala. Ostatak robe su preprodali ili poklonili prijateljima.

Takođe, policija je ušla u trag osobama koje su preprodavale ove otuđene artikle i protiv njih šestoro je podnesena krivična prijava.

Kako prenose švajcarski mediji, muškarac, koji je bio glavni u prevari, je već hapšen 2015. i 2017. godine zbog slične prevara.

On je trenutno u pritvoru, dok mediji ne izvještavaju šta je bilo sa njegovom ženom, niti da li je i ona privedena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79