(FOTO) Bračni par zajedno poginuo zbog srne: Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj

Večeras je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Končanici kod Daruvara poginuo bračni par.

 

Kako javlja MojPortal, motociklist u dobi od 49 godina i njegova supruga od 42 godine poginuli u nesreći koja se oko 19:20 dogodila u Končanici kod kućnog broja 61.

40 minuta pokušavali vratiti ženu u život, nisu uspjeli

Do nesreće je došlo kada je motocikl virovitičkih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji muškarac udario u srnu na cesti kod kućnog broja 62 u Končanici.

Ilustracija

Nakon udara u srnu, izgubio je nadzor nad motociklom i prešao u prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera i sudario se s osobnim automobilom marke Opel Corsa daruvarskih registracija u kojem je bilo dvoje putnika.

Ljekari daruvarske Hitne pomoći, koji su odmah stigli na mjesto nesreće su 40 minuta reanimirali 42-godišnju suvozačicu, no nažalost, povrede su bile preteške, navodi MojPortal.

Dvoje iz Opela prevezeno u bolnicu

U nesreći je povrijeđeno i dvoje ljudi iz Opela Corse, koji su vozilom Hitne medicinske pomoći iiz Grubišnog polja prevezeni u bolnicu. Prema prvim informacijama, oni srećom nisu životno ugroženi.

Na terenu su i policajci iz Daruvara koji obavljaju uviđaj, a na mjesto nesreće došao je i načelnik Policijske postaje Daruvar, Dalibor Čajsa. Saobraćaj je zbog uviđaja na tom dijelu ceste obustavljen.

Uviđajem rukovodi zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79