Brada čuva zdravlje muškaraca?

Već nekoliko godina brade su u modi i to ne bilo kakve nego one njegovane i pomno uređene. Postoje dokazi da su se brade razvile upravo kako bi muškarcima pomogle da lakše osvoje partnericu, ali osim te uloge, brade imaju zdravstvene koristi.

Priroda je muškarcima podarila moćan štit kojega žene nemaju – riječ je o bradi. Ona muškarce štiti od opeklina, sunca, alergena i bora. No, samo ako se redovito čisti i njeguje. Brada znatno pridonosi da muškarac izgleda dominantnije i ozbiljnije.

Prednosti

Brada - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Prva prednost brade jeste UV faktor. Istraživanja pokazuju da brada zaustavlja čak 95% štetnih zračenja, ovisno o gustoći dlake. Kako bi izvukli najbolje od svoje brade muškarci bi trebali bradu pravilno njegovati, što mogu sami ili se prepustiti rukama frizera.

Dlaka brade ima čvrsti i gusti korijen koji služi kao odlična potpora tkivu kože što znači da muškarci imaju manje bora nego žene. Brada ih štiti i od ostalih vanjskih utjecaja, poput hladnoće ili topline, što također pridonosi manjem stvaranju bora. Mladolik izgled garantuje i činjenica da ljeti uvijek imaju UV zaštitu na sebi, i to u obliku brade.

Ako je brada gusta, posebno na vratu, ona grije i štiti od ledenog zraka, stoga može spriječiti bol u grlu i prehlade. Brkovi pak štite od alergija tako što blokiraju ulaz alergena i peludi u nos stoga su pluća bolje zaštićena od potencijalno opasnih čestica prenosi Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79