Branimir Đuričić najavio kontratužbu protiv Ćamila Durakovića

Novinar Javnog servisa Republike Srpske Branimir Đuričić, protiv kojeg je predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković podnio prijavu Tužilaštvu BiH zbog negiranja genocida u Srebrenici najavio je podnošenje kontratužbe.

Zvizdić: Strašne su i odvratne poruke koje je dobio Ćamil Duraković

Kako je na Twitteru napisao Đuričić, tužbu će podnijeti po rigoroznom Zakoniku, ne navodeći na šta misli, no pretpostavka je da se radi o nedavno donesenim izmjenama Krivičnog zakona RS u kojima se, između ostalog, zabranjuje nazivanje manjeg bh. enititeta genocidnim.”Ova persona je likovala i djelovala goropadno kad me prijavila za verbalni delikt i prouzrokovala mi užasne prijetnje. Sad sebe predstavlja žrtvom? Osuđujem prijetnje svom tužiocu, pišem kontratužbu po rigoroznom Zakoniku i podsjećam da ‘Ko se mača lati'…”, napisao je Đuričić.

Podsjećamo, Duraković je isti dan po stupanju na snagu izmjena u Krivičnom zakonu BiH kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida podnio prijavu protiv Đuričića.

Nakon toga uslijedio je niz prijetnji upućen Durakoviću, a predsjednik SNSD-a Milorad Dodik zatražio je njegovu smjenu


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79