Branka Sovrlić i njen suprug primili kinesku vakcinu u Beogradu: “Nikakvih posljedica nije bilo”

Pjevačica narodne muzike Branka Sovrlić i njen suprug Sadik Pašić među prvima su iz Bosne i Hercegovine primili vakcinu protiv koronavirusa u Srbiji.

Kako je za Avaz ispričao Pašić, došli su u red prvog dana vakcinacije za građanstvo u Beogradu, 20. januara, s obzirom da imaju i državljanstvo Srbije.

Nije bilo straha

– Vakcinisali smo se bez ikakvog problema. Primili smo kinesku vakcinu. Meni da su tražili 10.000 eura ja bih platio vakcinu jer toliko prijatelja mi je umrlo. Bio sam na toliko dženaza i sahrana da sam samo čekao da i moja slika osvane u “Avazu”. Mnogi s kojima pričam ne shvataju koronu ozbiljno. Umrli su i doktori moji prijatelji koji su i mene liječili – rekao nam je Pašić.

Navodi da je to bila “najlakša” vakcina koju je u životu dobio.

– Odlično su organizovali, besprijekorno. Ima barem 30 kabina. Ispuni se formural s običnim podacima: ime, godište… Pita imate li bolesti, alergija… Nisu mi tražili ličnu kartu, u obrascu piše da li je strani ili domaći državljanin, formalnost je. Dobro je da ljudi znaju da je neko dobio to i da je sve u redu. Traže da se sačeka 15-tak minuta za svaki slučaj. Nisam se nimalo bojao, jedva sam čekao da dobijem – rekao nam je Pašić.

Preljubazni su bili

Sovrlić nam je kazala da joj je prije vakcinacije malo bilo neugodno.

– Preljubazni su bili svi. Nikakvih posljedica nije bilo ni kad sam primila, nimalo me nije zaboljelo. Svima preporučujem ko je u mogućnosti da primi vakcinu jer svima želim da budu zdravi. Prije vakcinacije razgovara se s doktorima koji su također primili vakcinu – ispričala nam je Sovrlić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79