Brankica pretukla muškarca i otela mu Mercedes, policija traga za opasnom djevojkom

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona ponovo je raspisalo međunarodnu potjernicu za 25-godišnjom Brankicom Liješnić iz Kiseljaka, koja se tereti za razbojničku krađu. Naredbu za raspisivanje potjernice izdao je Kantonalni sud u Bihaću.

Liješnić se, zajedno s tadašnjim momkom Tonijem Bošnjakom, tereti da je pretukla 68-godišnjeg muškarca u Bihaću, kojem su oteli mobitel i ključ od Mercedesa, koji su ukrali i njime bježali policiji.

Izbjegavali policijske zasjede

Uhapšeni na području Mrkonjić-Grada 2. februara 2019. godine i utvrđeno je da su konzumirali drogu.

Prethodno su izbjegli više policijskih zasjeda na putu od Bosanskog Petrovca. Nakon hapšenja proveli su noć u zatvoru, ali su kasnije pušteni da se brane sa slobode, ali se nisu odazivali pozivima Suda u Bihaću, prenosi Avaz.

Zbog toga je za Brankicom prošle godine bila raspisana međunarodna potjernica na osnovu koje je bila uhapešna u Sloveniji i izručena pravosudnim organima BiH.

Kako nam je pojasnio sudija Kantonalnog suda u Bihaću Osman Alibabić, Liješnić je tada prisustvovala jednom ročištu, nakon čega nije dolazila na suđenje u Bihać.

Upozoravana je da nema suđenja u odsustvu i da mora dolaziti na preterse.

Momak izdržava kaznu u zatvoru

– Izdao sam nalog za njeno privođenje i vidjet ćemo kada se pojavi hoćemo li joj ponovo vjerovati- kazao je sudija Alibabić.

Inače, Toni Bošnjak se trenutno nalazi u zatvoru na izdržavanju kazne za neko drugo krivično djelo.

Bošnjak je odranije je poznat policiji. Prije tri godine našao se u nezavidnom položaju kada su ga u kući u sarajevskoj općini Stari Grad zarobili i opljačkali Jasmin A. i Adnan Č. iz Sarajeva, od kojih je došao da kupi drogu. Znajući da kod sebe ima novaca, zatočili su ga u kući, tukli i prijetili mu nožem, te mu oteli mobitel i oko 800 maraka, koje je imao kod sebe. Bošnjak je tada uspio krvav istrčati na ulicu, nakon čega je alarmirana policija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79