Brat milijarder Pramoda Mittala ne dolazi u BiH, kauciju će platiti njegov otac

Pramoda Mittala, poznatog industrijalaca, koji je smješten u Univerzitetski klinički centar (UKC) u Tuzli zbog problema sa trombom u ramenu, posjetit će članovi porodice.

Mittal, je kako nam je potvrdila njegova advokatica Vasvija Vidović, još uvijek u bolnici i nije poznato još uvijek kada bi mogao napustiti UKC Tuzla.

Iako se u medijima pojavila informacija da njegov brat Lakshmi Mittal dolazi ovih dana u BiH kako bi iz pritvora u Tuzli kaucijom izvukao brata Pramoda, Vidović je to demantirala.

– Mi smo još uvijek u pregovorima sa Tužilaštvom i ponudit ćemo jemstvo o kojem će odlučiti Sud. Ukoliko jemstvo bude prihvaćeno bit će plaćeno na način koji odredi Sud. Nije tačno da Lakšmija dolazi u BiH da bi platio kauciju. Jemstvo ukoliko bude određeno platit će otac mog klijenta Pramoda – kazala je za “Avaz” Vidović.

Inače, industrijalac Mittal, koji se u Tuzli našao pred pravim problemima, jer je suočen sa sumnjama da je, navodno, preko kompanije “Global Ispat Koksne Industrije Lukavac” (GIKIL) iz Lukavca oprao 21 miliona maraka, ranije je imao i dva infarkta.

Inače, Pramod Mittal brat je Lakshmi Mittala, petog najbogatijeg čovjeka na svijetu. Članovi njegove porodice od kompanije ”Mittal Steel” napravili su najvećeg proizvođača čelika na svijetu, a njihovo bogatstvo procjenjuje se na 17,2 milijarde dolara prema ”Forbesovoj” listi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79