Brat ubijenog Jasmina: “Živimo s tugom i u strahu jer treći ubica nije uhapšen”

Osam mjeseci prošlo je od mučkog ubistva u sarajevskom naselju Otes, gdje su 17. novembra prošle godine migranti usmrtili mladića Jasmina Berovića.

Njegovog mlađeg brata Nermina, koji je bio na licu mjesta, još proganjaju slike užasa koji se desio pred njegovim očima.

Svjedoci ispričali šta se dešavalo kobne noći: Kako su migranti ubili Jasmina Berovića

Tuga za bratom

Nermin je vlasnik ugostiteljskog objekta “Caffe Bar Nelly”, ispred kojeg su trojica migranata te kobne noći oduzela život njegovom bratu jer im nije dopušteno da uđu u kafić zbog policijskog sata.

Dvojica osumnjičenih migranata izručena su BiH iz Srbije i s Kosova, dok se za trećim, Hananijem Benazijem još traga.

– Zahvalio bih Srbiji i Kosovu na izručenju ubica mog rahmetli brata, ali molim vlast u našoj zemlji da se jače angažiraju na pronalasku trećeg ubice. Moja porodica i ja živimo s tugom za mojim rahmetli bratom Jasminom, ali istovremeno smo svi u strahu jer postoji mogućnost da je treći ubica u Bosni. Zbog toga se ne osjećamo sigurno i molimo vlast da učini sve da se on pronađe i uhapsi – kaže Nermin Berović.

Ističe da njegova porodica ne želi praviti proteste, već stalnim objavljivanjem fotografije migranta Hananija Benazija pokušavaju otkriti gdje se on nalazi.

Hanani Benazi: Još nije uhapšen

  • Hanani Benazi: Još nije uhapšen

    https://crna-hronika.info/policijska-potraga-ovo-je-migrant-koji-je-ubio-jasmina-berovica-iz-sarajeva/199903

– Ogorčeni smo što do sada nije raspisana i Interpolova potjernica, možda bi već bio uhapšen, ovako još živimo u strahu – napominje Nermin Berović.

Poznato je da je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu počelo suđenje Salahu Edinu Dešanu, državljaninu Maroka kojeg je izručila Srbija. Nedavno je Kosovo u istom predmetu izručilo Jusufa Bushaira.

Niko nas ne obavještava

– Želio bih da kažem da nećemo stati dok pravda ne bude do kraja provedena. Međutim, sada je tužilac u predmetu koji se vodi protiv migranta kojem je počelo suđenje promijenjen. Bio je Mladen Vukajlović, ali više nije. Ne želimo da vršimo pritisak, ali ipak bih htio naglasiti da nas niko iz Tužilaštva i policije ne obavještava o predmetu – ističe Nermin za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79