Brat ubijenog navijača FK Sarajevo: “Niko se ne bavi ubistvom mog brata Vedrana, kao da ništa nije bilo”

 

Navijači FK Sarajevo okupit će danas na groblju Bare, gdje će odati počast Vedranu Puljiću, koji je ubijen prije 12 godina ispred stadiona Pecara u Širokom Brijegu.

Tim povodom razgovarali smo s Vedranovim bratom Igorom, koji je razočaran činjenicom da slučaj još nikada nije riješen.

– Šta da kažem kad poslije 12 godina to više nije ni mrtvo slovo na papiru. Niko se ne bavi tim slučajem, to je negdje u ladici dole na dnu. Nas niko nije kontaktirao iz Splita, pošto je to tamo prebačeno već godinama, ne znam ni ja tačno koliko. Ni poruke, ni poziva, ničega… Kao da nikad ništa nije ni bilo. Neko je ubijen, a ponašaju se kao da je ruku slomio – rekao je Igor Puljić.

Poziva nema ni iz FK Sarajevo.

– Neću da pljujem po kući koju volim, ali i tu je isto. Bilo je onih prvih nekoliko godina, poslije toga niko ništa. Još su se i uprave mijenjale. Ali ne zamjeram nikom… – dodao je Igor.

Prije 12 godina ubijen Vedran Puljić, navijač Sarajeva

Igoru je pripao taj najteži zadatak, da svojoj majci kaže da je u Širokom Brijegu ubijen njen sin, a njegov brat Vedran.

– Na mene je pala ta odgovornost da mami javim. Ne znam da li ću u životu imati težeg trenutka od toga. U svemu tome sam se nadao da će biti neka pogrešna informacija i da to nije Vedran – prisjeća se Igor dana kada mu je ubijen brat.

Igor smatra da Oliver Knezović, koji je prvobitno bio osumnjičen za ubistvo njegovog brata, nije ubio Vedrana.

– Što se tiče Vedarnovog ubice, ja ne mogu biti sto posto siguran, ali 99 posto Oliver (Knezović op.a) nije Vedranov ubica. To sam više puta rekao u nekim pismenim i usmenim izjavama, ali u kameru nisam nikad. Za slučaj Vedranovog ubistva i sumnjičenje Olivera Knezovića dovoljno je osam razreda osnove škole i neko osnovno razumijevanje fizike. Položaj Vedranovog tijela u odnosu na Oliver nije mogao dovesti do takve rane – uvjeren je Igor, te naglašava:

– Vedran je pogođen u desno uho, a on i Knezović bili su udaljeni 70-80 metara i okrenuti licem u lice. Nije na Sjeveru slučajno napisana parola “Vedrana je ubila policija”, to su napisali momci koji su taj dan bili u Širokom Brijegu. Oni znaju šta se desilo i ta parola ima svoj smisao i svoje značenje. I kako sam 99 posto siguran da Oliver nije, tako sam i 99 posto siguran da je ta parola ispravna. Znači, Vedrana je ubila policija, odnosno policajac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79