Bratić: NS RS izlazi iz nadležnosti, ovakve teme nas vuku u mračne godine

Poslanici Poslaničke grupe Zajedno za BiH prisustvovaće današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine, na kojoj će upozoriti da se parlament Srpske bavi temom koja nije u njegovoj nadležnosti, izjavio je Senad Bratić (SDA).

– Apsolutno niko ne spori pravo korištenja zemljišta, ali pravo da neko nekome može sada da promijeni status vlasnika zamljišta, to nije u nadležnosti NSRS, a tek nije u nadležnosti Ustavnog suda BiH. Najkoretnije bi bilo da o tome raspravlja Parlamentarna skupština BiH. Odluke Ustavnog suda se moraju provoditi i svako komentarisanje samo nepotrebno podiže tenzije. Trebamo se okrenuti temama koje su životno važne, ovo je izazivanje političke krize koja ne koristi nikome u BiH – rekao je Bratić.

Komentarišući izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodika da su potezi Republike Srpske samo reakcija na akciju Ustavnog suda BiH i da nema nikakve blokade institucija BiH, Bratić je rekao da „svi koji se bave politikom znaju šta je blokada“.

– Znači, nemojte vjerovati ono što ste vidjeli svojim očima, vjerujte u ono što vam ja kažem. Mislim da u politici treba da budemo odgovorni, ljudi su nas birali da popravljamo situaciju u društvu, da svakome bude bolje. Na ovim prostorima treba više dobronamjernosti u politici, inače ćemo otići nekoliko koraka unazad. Imamo sve resurse, okolnosti da možemo graditi demokratsko i uspješno društvo. Ovakve teme nas vuku u neke mračne godine koje su iza nas – zaključio je Bratić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79