Bratunac: Grad bez hotela, motela, restorana

O ulaganjima u turizam u bratunačkoj općini s puno optimizma govori se svake godine, ali se samo ulaže u Rajsku plažu, dok ostale turističke destinacije zjape i zarastaju u korov. Takav je slučaj s motelom na lijevoj obali rijeke Drine kod Ljubovijskog mosta i hotelom „Fontana“ u centru grada.

Imovinski spor

Mnoge generacije pamte poznati motel na Drini kod mosta, gdje su postojali i gradska plaža, restorani, kafić na otvorenom, sportski tereni i drugi zabavno-rekreacioni sadržaji. Danas je ovaj nekada lijepo uređeni turističko-ugostiteljski kutak zarastao u korov i niko mu ne prilazi.

Nezvanično saznajemo da je zemljište i napušteni motel kupio Bratunčanin koji živi i radi u Francuskoj, s namjerom da obnovi i proširi ovaj prostor. Međutim, pojavio se imovinski spor koji je godinama na sudu, piše Avaz.

Bez noćenja

Iako bratunačka općina ima idealne uvjete i pogodne prirodne ljepote za razvoj turizma, ova općina nema smještajnih kapaciteta, tako da se turisti ovdje kratko zadržavaju, a putnik namjernik nema gdje prenoćiti.

Općina Bratunac za rad Turističke organizacije godišnje izdvaja 80.000 maraka. Stalno je zaposlen jedan radnik i nekoliko sezonskih uposlenika.

Slaba promocija

Turistička organizacija nema internet-prezentaciju, brošuru ili neki drugi promotivni materijal. Istina, izdvaja značajna sredstva u nekoliko aktivnosti radi promocije turizma koje godinama ne daju značajne rezultate.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments