Bravo! Ispred Zetre šatori kako bi se zaštitili građani koji čekaju na vakcinaciju

Ispred sarajevske dvorane Zetra, u kojoj se vrši vakcinacija protiv koronavirusa, postavljeni su šatori kako bi se građani zaštitili od vremenskih neprilika dok čekaju u redu za imunizaciju.

Šator je postavila Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ), a kao razlog za to su istakli očekivano povećanje broja onih koji će se željeti vakcinisati u sljedećim danima.

Kako su saopćili, šatori, koji su široki četiri metra, su postavljeni kao tunel u dužini od 50 metara do glavnog ulaza u dvoranu. Napomenuli su da će se koristiti kao zaštita od vremenskih neprilika – sunca, vjetra i kiše za građane.

Zbog najavljenih izuzetno visokih temperatura, bočne strane šatora su podignute kako bi se omogućilo nesmetano strujanje zraka, a nekoliko pripadnika FUCZ-a dežurat će na lokaciji u slučaju potrebe popravke šatora, saopćili su iz FUCZ-a.

Podsjećamo, sarajevska kantonalna vlast je najavila da će u subotu, 31. jula, u Zetri početi vakcinacija bez prethodne najave. Zato se i očekuje da će tada biti povećan broj građana koji žele biti imunizirani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79