Bravo za gradonačelnicu: Novac od prodaje službenog automobila ide za Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Zavod za transfuziologiju,..

Gradsko vijeće Grada Sarajeva jednoglasno je usvojilo Zaključak kojim se Nacrt odluke o podizanju Spomen-obilježja Kazani, izjavila je to gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, dodajući da se tekst koji je ona sačinila i predložila, upućuje u javnu raspravu.

“Time će Grad Sarajevo preuzeti aktivnosti na podizanju Spomen-obilježja uključujući finansiranje postavljanja“, istakla je Karić.

Kazala je i da su sva finansijska sredstva prihodovana od prodaje službenog Passata usmjerena za podršku projektima i organizacijama i to: Zavodu za transfuziologiju, Udruženju “Obrazovanje gradi BiH” i KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo – Kuća za mlade.

Podsjetimo, nedugo nakon preuzimanja mandata, gradonačelnica Sarajeva je gostovala na N1 gdje je kazala da bi željela da tekst na spomeniku sadrži istinu kojom će se skinuti odgovornost sa, kako je naglasila, časne Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Dodala je i da želi da spomenik bude što prije podignut.

  Komšije užasnute zbog smrti dvoipogodišnjeg dječaka u bh.gradu: Bio je uvijek nasmijan!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79