Bravo za Mostar! Za samo tri mjeseca sedmočlanoj porodici izgrali kuću

Sedmočlanoj porodici u Mostaru koja je živjela na rubu siromaštva u podstanarskom stanu od 30 kvadrata građani su u svega tri mjeseca skupljajući šta je tko mogao pomogli da dobiju pristojan krov nad glavom i presele u vlastitu kuću.

Priču o teškom životu oca i majke sa petero maloljetne djece u najvećem hercegovačkom gradu na svom Facebook profilu je objavio Ivica Perutina.

Napisao je kako sedmočlanu porodicu prehranjuje otac koji nema stalni posao, ni vozačku dozvolu, niti automobil, ali da je vrijedan i prihvaća svaki posao za koji mu se pruži prilika da radi, kako bi prehranio porodicu, ali često svoj rad ne može ni da naplati.

Zbog svega navedenog kako je istaknuo otac petero maloljetne djece nije u mogućnosti prehraniti porodicu, ni osigurati osnovne potrebe za život, platiti stanarinu i režije, bez pomoći dobrih ljudi.

Njegov poziv su mnogi čuli i javili se sa željom da pomogni, a u kratkom periodu je pronađeno i rješenje, pa je kupljena jedna trošna kuća i u potpunosti obnovljena za tu porodicu.

“Jako mnogo dobrih ljudi se odazvalo svih vjera i nacija. Neki su pomogli novčano, neki u materijalu, građa, krov, otvori, pločice, kuhinja, peć za grijanje, sobe za djecu…”, ističe Perutina zahvalan svima koji su učestvovali u humanoj akciji i pomogli da sedmočlana porodica po prvi put u životu ima vlasti krov nad glavom i pravi porodični dom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79