“Bravo za sud”: Taksista Edin iz Tuzle za bludničenje nad maloljetnicom dobio 4 mjeseca zatvora

Sramotna presuda Općinskog suda u Tuzli!

Naime, kako piše portal Crna Hronika, sutkinja Asmira Bešić Čajić donijela je presudu 19.12.2023. u kojoj je Hatić Edin iz Tuzle osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog vršenja bludnih radnji nad maloljetnicom.

Maloljetnica iz Tuzle 11. novembra 2021. godine je Policijskoj stanici Zapad prijavila da je muškarac seksualno uznemiravao. Riječ je o 15-godišnjakinji koja je u pratnji majke zatražila i psihološku pomoć.

“Dana 11. novembra oko 11:55 sati Policijska stanica Zapad je zaprimila prijavu krivičnog djela bludne radnje. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, a potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti događaja poduzimaju službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjek za seksualne delikte, maloljetničku delinkvenciju i nasilje u porodici”, kazala je glasnogovornica tuzlanske policije Amra Kapidžić.

Riječ je o taksisti koji je usred dana srednjoškolka natjerao na bludne radnje i to na putu prema školi.

U nastavku donosimo ovu sramotnu presudu:

Naš portal u kontaktu je sa porodicom maloljetnice.

“Idemo po žalbi na kantonalni i nadamo se da će kantonalni bit pravedan i pojačati kaznu. Neko tako uništi život djevojčici, dobije 4 mjeseca zatvora a neko ukrade metar drva da ugrije djecu i dobije 1 godinu. Sramota za Opštinski sud u Tuzli”, kažu iz porodice oštećene.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79