Bravo za Vladu Kantona Sarajevo: 2 miliona KM stimulacije za heroje u bijelom!

Vlada Kantona Sarajevo donijela je zaključak o isplati stimulacija radnicima koji su bili angažovani u Covid odjeljenjima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” i Domu zdravlja Kantona, u periodu od 1. januara do 31. marta.

Isplata stimulacija će se izvršiti na osnovu spiskova uposlenika koji su bili angažovani u Covid odjeljenjima u tom periodu, dostavljenih iz navedenih zdravstvenih ustanova, a koji sadrže i broj sati provedenih na ovim poslovima za svakog uposlenika.

– Cijeneći napore koje su radnici uložili u borbi protiv pandemije koronavirusa, Vlada je ostvarila usmenu i pisanu korespondenciju sa rukovodstvom navedenih zdravstvenih ustanova, te su pribavljeni spiskovi zaposlenih koji su u posljednjem valu pandemije koronavirusa bili angažovani u Covid odjeljenjima – saopćeno je.

Milion KM za stimulacije radnicima je osiguran kroz Finansijski plan ZZO, a milion KM kroz budžetske preraspodjele, sa pozicija svih kantonalnih ministarstva, na koje je danas dala saglasnost Vlada KS.

Kako je najavljeno, isplata stimulacija slijedi u narednih nekoliko dana.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79