Bravo za Vladu KS: Svakog utorka odgovaraju na pitanja građana, evo kako možete postaviti pitanje!

Prošle sedmice je premijer Vlade KS Edin Forto, uživo odgovarao na pitanja građana i građanki Kantona Sarajevo na Forumu odgovornosti u organizaciji Centara civilnih inicijativa (CCI) povodom 100 dana rada Vlade Kantona Sarajevo.

Tom prilikom je pristiglo preko 230 pitanja za premijera Vlade Kantona Sarajeva, te je na sva neodgovorena pitanja premijer zajedno sa ministricama i ministrima Vlade KS pisanim putem odgovorio.

Odgovori premijera, ministrica i ministara Vlade KS na pitanja građana su objavljeni na web stranici lookalno.ba te pozivamo Vas kao i građane da posjetite web stranicu lookalno.ba i pročitate dostavljene odgovore.

Nakon premijera Vlade KS, u utorak 04. maja će ministar zdravstva u Vladi KS, Haris Vranić, na Forumu odgovornosti odgovarati uživo na pitanja građana i građanki. Svoja pitanja, građanke i građani mogu postaviti i ranije putem inboksa Facebook stranice Lookalno.ba ili maila lookalno.ba@gmail.com, te u toku trajanja događaja na linku za prenos uživo u komentarima na Facebook stranici ili YouTube kanalu Lookalno.ba.

Organizovanjem Foruma odgovornosti nastoji se omogućiti dvosmjerna komunikacija između građana i predstavnika i predstavnica u vlasti koja je od izuzetne važnosti u demokratskom društvu. Forumi odgovornosti, nakon prvog održanog foruma sa Premijerom Vlade KS 21.4.2021., biće organizovani svakog utorka u maju, počevši od 4.5.2021. Putem Facebook i web stranice Lookalno.ba dostupni su snimci održanih foruma kao i detaljnije informacije o predstojećim događajima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79