Bravo za Vladu: U sarajevskom javnom prijevozu počeli djelovati COVID redari!

Na najfrekventnijim stajalištima javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo od danas je angažovano 60 COVID redara.

Angažovani su na tramvajskim i trolejbuskim stajalištima da bi nadzirali poštivanje epidemioloških mjera, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Kako su naveli, redari zahtijevaju nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičke distance i nadziru broj putnika u vozilima. Ove aktivnosti provode, kako su istakli, dio kontrolora preduzeća GRAS i dio radnika iz uprave ovog preduzeća.

Iz Vlade Kantona Sarajevo su ukazali da trenutno saobraća 170 vozila, ali da je plan povećati ovaj broj na 200 u narednom periodu. Time će pokušati smanjiti gužve u vozilima, pa samim tim i rizik od zaraze koronavirusom.

Podsjećamo, prošle sedmice su v.d. direktora GRAS-a Senad Mujagić i kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta u izjavi za naš portal potvrdili da neće moći povećati broj vozila javnog prijevoza zbog velikih problema u ovom preduzeću. Zato se postavlja pitanje kako će se ostvariti današnja najava kantonalne vlade o povećanju ovog broja.

Od sutra do ponedjeljka Kanton Sarajevo će biti u djelomičnom lockdownu ili zatvaranju. Radit će samo trgovine od egzistencijalnog značaja, a kretanje građana neće biti ograničeno. Zatvaranje će početi sutra u 20 sati i trajat će do ponedjeljka do 7 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79