Brige o boljem životu u BiH nema: Političarima puna usta naroda dok pune svoj džep!

Briga o boljem životu u BiH samo je deklarativna. Dok su im puna usta naroda, političari ustvari pune svoje džepove. Usput proizvode tenzije kojima skreću pažnju sa stvarnih problema.

Stalna neizvjesnost, nesigurnost, podizanje tenzija, drži građane u napetosti. Jer kad su napeti i u strahu njima je lakše vladati. Za to vrijeme funkcije se dijele po podobnosti, a ne sposobnosti.

“Mislim da političari vrlo vješto manipulišu građanima izazivajući stalno jednu vrstu straha i nesigurnosti pa možemo reći i mržnje, međuetničke, međureligijske. Političari stalno izmišljaju neke neprijatelje”, kaže Branko Todorović iz Helsinškog odbora za ljudska prava RS.

A neprijatelji su tu među nama. Jer kako drugačije nazvati one koji umjesto da olakšaju, otežavaju život svojim građanima. A građani, za to vrijeme ćute I trpe.

“Ne usuđuju se bilo šta da traže od političara, jer čim traže nešto racionalno, objektivno političari im zaprijete, oni se međusobno dogovore, ja ću tebe napasti pa ti meni odgovori pa onda ponovo se pokrenu, te neke ratne sjekire se izvuku i građani se povuku, jao kako smo mi bezobrazni pričamo o ekonomiji a evo rat će. 30 godina nigdje rata, nigdje ekonomije, a polituičari jako dobro žive”, kaže politički analitičar Ivana Marić.

Sit gladnom ne vjeruje, pa tako ni političari ne saosjećaju sa narodom. Jer, da imalo empatije imaju, vidjela bi se barem mala briga o budućnosti naroda piše N1.

“Ja tu budućnost ne vidim svijetlom sa ovom vlašću, ja vidim samo da se broj građana u RS stalno smanjuje, da su sve siromašniji, da veliki broj mladih, sposobnih odlazi, da je korupcija sve veća, da institucije ne funkcionišu”, kaže Branko Todorović.

Umjesto borbe građani se odlučuju za bijeg, jer većina borbu smatra uzaludnom u zemlji u kojoj su sve vrijednosti okrenute naopačke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79