Britanski ambasador i Ambasada SAD u BiH: Ovo prelazi granicu prihvatljivog komentiranja

Povodom sve učestalijih napada na spisateljicu Martinu Mlinarević Soptu oglasili su se ambasador Velike Britanije u BiH i Ambasada SAD u BiH.

Naime, na Twitter profilu Američke ambasade u Sarajevu objavljen je prijevod twitta koji je prethodno objavio ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthew Field.

– Uporni lični napadi na bh. spisateljicu i aktivistkinju Martinu Mlinarević i njenu porodicu su uznemiravanje, i prelaze granicu prihvatljivog komentiranja. Očekujemo od odgovornih institucija da ih istraže u potpunosti – napisao je Field.

Podsjetimo, Mlinarević Sopta je prije nekoliko dana, po ko zna koji put, na svom Facebook profilu objavila, kako je napisala “blic sukus višednevnog pakla”.

– U revijalnom tonu nastavljam obilježavati svečano dan; ne, zapravo tjedan; ne, pardon – godinu i godine nasilja nad ženama. Od strane domorodaca balkanaca i njihovih, jelte, pripadajućih žena. Jer žena je ovdje samo da jezikom iz druge poruke odraĐuje radnje iz prve poruke. Ne i djevojčica-žena koju sam ja donijela na svijet. Nikada. Zbog nje sve ovo – napisala je Mlinarević Sopta.

Blic sukus visednevnog pakla. U revijalnom tonu nastavljam obiljezavati svecano dan; ne, zapravo tjedan; ne, pardon -…

Gepostet von Martina Mlinarević Sopta am Mittwoch, 27. November 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79