(FOTO) Britanski ambasador zamijenio Sashu Gray sa studenticom elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu

Na lažne vijesti nije imun niko, pa čak ni strani diplomati. To je potvrdio slučaj na Twitteru čiji je glavni akter britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Matt Field.

Naime, posljednjih dana društvenim mrežama šire se lažne fotografije djevojaka uz koje ide tekst kako se radi o super uspješnim mladim matematičarkama iz BiH koje su osvojile veliki broj medalja na nekoj olimpijadi.

Na jednu od ovih lažnih fotografija “pao” je i ambasador Field.

On je na svom Twitter nalogu podijelio fotografiju “Saše Garanović” iz Foče, koja je na olimpijadi u Čikagu pokazala odlične rezultate, prenosi Avaz.

Field je uz podijeljenu objavu napisao i “Svaka čast, Saša” uz emotikon medalje.

Međutim, djevojka na fotografiji nije mlada matematičarka, nego poznata porno-glumica Sasha Gray.

Naravno, nakon njegove objave, uslijedila je zezancija na Twitteru, pa je Fild je ubrzo shvatio da je napravio grešku.

Britanski ambasador izbrisao je prvobitnu fotografiju te napisao:

– E, pa eto, očito sam nasjeo na bosanski humor. Ali bar sam uspio ući u historiju. Sad znam koliko me prate na Twitteru. I to je nešto. Obrisao! Namjera je bila dobra.

Korisnici ove društvene mreže, naravno, nisu zamjerili ambasadoru, nego su mu čak i kazali da im je popravio dan.

“Ne brinite, ambasadore, malo šale nije naodmet”, “Sada ste jedan od nas”, “Baš sam se nasmijao. Hvala Vam na tome” i “Koja ste vi legenda”, bili su samo neki od komentara upućenih Metu Fildu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79