Britanski premijer putuje ekonomskom klasom, evo koliko poreskog novca je uštedio

Johnson i Symonds odlučili su na ovaj način uštedjeti novac poreznih obveznika

Novi premijer Velike Britanije Boris Johnson fotografiran je kako putuje u ekonomskoj klasi aviona, i to u društvu djevojke Carrie Symonds, s kojom je krenuo na novogodišnji odmor.

Njihova destinacija ove godine su Karibi. Fotografiju je napravio jedan od putnika koji je letio zajedno sa Johnsonom, premijerom koji se odmarao čitajući knjigu.

Njih dvoje su sjedili u zadnjem dijelu aviona, gdje putnici često mogu osjetiti više turbulencija od onih koji sjede sprijeda. Trošak leta koštao je 1.323 funte (oko 3.000 KM), znatno manje nego da je premijer koristio privatni avion RAF, koji bi ga koštao oko 100.000 funti (oko 220.000 KM).

Johnson i Symonds odlučili su na ovaj način uštedjeti novac poreznih obveznika uoči odmora na Karibima, gdje borave u luksuznoj vili, piše Fokus.

Njihova veza uvijek je bila u centru pažnje i rijetki su trenuci u kojima su viđeni zajedno tokom izbora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79