Britanski razarač uplovio u Hrvatsku

Razarač HMS Defender britanske Kraljevske ratne mornarice uplovio je u nedjelju u splitski akvatorij u posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici i gradu Splitu, saopćili su su iz Ministarstva odbrane Hrvatske.

U Hrvatskoj do 3. novembra
Brod će u splitskoj gradskoj luci boraviti do 3. novembra u sklopu aktivnosti bilateralne vojne saradnje s Ratnom mornaricom Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Osim protokolarnih prijema u splitskog Gradskoj upravi i Zapovjedništvu HRM-a, u programu su i posjeta kraljevskih marinaca satniji mornaričko-desantnog pješaštva u Pločama, zajednička uvježbavanja, sportski susreti te uvježbavanje sa snagama Flote HRM-a.

O kakvom se razaraču radi?
HMS Defender, razarač klase Daring, dužine je 152.4 metra, širine 21.2 metra, gaza 7.8 metara te istisnine 8.000 tona. Razarač je u službi Kraljevske ratne mornarice od 2013., a matična luka broda je u Portsmouthu.

Posada broji 234 člana, a zapovjednik broda je kapetan fregate Džordž Storton (George).

Razarači klase Daring okosnica su flote britanske Kraljevske mornarice. Sposobni su obavljati širok spektar zadaća iz domene pomorskog ratovanja te ujedno borbe protiv piratstva, suzbijanje krijumčarenja i pružanje humanitarne pomoći nakon prirodnih katastrofa, stoji u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79