Britanski The Sun prepoznaje Neum kao odličnu destinaciju s pristupačnim cijenama

Britanski The Sun istraživao je destinaciju Neum, smještenu na bh. obali Jadranskog mora, te ju uporedio s drugim poznatim gradovima na obali Jadrana. U fokusu ovog izvještaja bile su niske cijene koje Neum nudi u poređenju s susjednim gradovima u Hrvatskoj.

The Sun ističe da su temperature u Neumu ugodne, s najvišim dnevnim temperaturama oko 25 stepeni u septembru.

Ono što je privuklo pažnju ovog britanskog medija su niske cijene u Neumu. Cijena dvokrevetne sobe u hotelima u Neumu iznosi u prosjeku 62 funte (oko 140 KM), dok se cijene u susjednim hrvatskim gradovima penju i do 140 funti (oko 317 KM).

Također, hrana i piće u Neumu su znatno jeftiniji u odnosu na susjedne destinacije. Možete uživati u raznovrsnim kuhinjama, uključujući bosansku i mediteransku, a popularni bosanski specijaliteti poput ćevapa su pristupačni, koštajući manje od pet funti (oko 11 KM).

Iako su istaknuli da Neum možda nema istu razvijenost i luksuzne plaže kao neki susjedni gradovi, naglasili su da se ponuda iz godine u godinu poboljšava. U Neumu su dostupni razni vodeni sportovi i jeftini izleti brodom, čime se stvara privlačna turistička ponuda.

The Sun također preporučuje posjetu Mostaru, koji je u blizini Neuma. U Mostaru možete pronaći pristupačne opcije za smještaj, čak i ispod 30 KM po noći, dok će vas hotelski smještaj koštati oko 100 KM po noći.

Iako je turistima iz Velike Britanije malo teže stići do Neuma, The Sun sugerira da je jedan od najboljih načina da lete do Dubrovnika i zatim putuju sat vremena do Neuma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79