Brnabić: Vlada Srbije donira 250.000 eura RS

Vlada Srbije će i ove godine, kao i prošle pokloniti 250.000 eura za akciju “S ljubavlju hrabrim srcima”, izjavila je u nedjelju premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je, u TV prenosu donatorske večeri “S ljubavlju hrabrim srcima” u koju se uključila video-linkom, rekla da ni pandemija koronavirusa ne može stati između Srbije i Republike Srpske i da je ovim gestom to potvrđeno.

“Po treći put sam dio ove manifestacije i žao mi je što zbog pandemije virusa korona nisam ponovo u Banjaluci. Želja je da pomognemo onima kojima je pomoć najviše potrebna. Sigurna sam da ćemo 2021. godinu ponovo dočekati zajedno”, istakla je Brnabićeva, prenosi RTRS.

U Banjaluci se održava donatorsko veče povodom tradicionalne manifestacije “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja se organizuje pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, a prikupljena sredstva namjenjena su pokretanju prve Banke humanog mljeka u Republici Srpskoj.

Zbog epidemiološke situacije, ove godine donatorsko veče organizovano je samo uz prikladan televizijski program.

Prva Banka humanog mljeka u Republici Srpskoj biće osnovana u okviru Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, s namjerom da prevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojima nije dostupno majčino mljeko, bude osigurano humano, majčino mljeko.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79