Brnadić potvrdila da je Belivuk planirao atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je poslije izjava osumnjičenog za više ubistava Veljka Belivuka jasno da je njegov klan bio “spreman da mijenja demokratski izabranu vlast u Srbiji” i da je njihov najveći protivnik predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Hvala našim službama bezbjednvaosti koje su spriječile atentat na predsjednika Srbije kada je objavio rat protiv organizovanog kriminala i mafije. Ali borba nije gotova, nalogodavci i glavni organizatori još su na slobodi i van domašaja naših službi – poručila je Brnabić jučer na Twitteru.

Ona je dodala da se konačno čulo priznanje „od onih koji su planirali napad na srce države“ i da je pitanje da li će se čuti „makar jedno ‘izvini’ svih onih koji su ismijavali saznanja službi“.

Podsjetimo, u Specijalnom sudu u Beogradu u utorak je nastavljeno suđenje klanu Veljka Belivuka za sedam teških ubistava i niz drugih krivičnih djela, izlaganjem optuženog Srđana Lalića, koji ima status okrivljenog saradnika, jer je prije tri i po mjeseca sklopio sporazum sa tužilaštvom o saradnji.

Lalić je opisivao do najsitnijih detalja na koji način su on i drugi optuženi u ovom postupku izvršavali ubistva. Govorio je i kako su od kavačkog klana nabavljali drogu, kako su nabavljali i kupovali oružje.

Prema njegovim tvrdnjama, grupa Veljka Belivuka je planirala i atentat na Vučića, posebno nakon „Vučićeve objave rata mafiji“. Na to je u boksu za optužene uslijedila burna reakcija, a Belivuk i Miljković su se glasno smijali.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79