Broj poginulih Palestinaca u izraelskom napadu povećao se na 20, desetine ranjenih

Broj poginulih osoba u izraelskom zračnom napadu na Palestinu povećao se na 20, a desetine ljudi su ranjene. Napad je uslijedio nakon što je Hamas ispalio nekoliko raketa na izraelski teritorij. Upozoravamo da su fotografije i videosnimci uznemirujućeg sadržaja

Glasnogovornik Ministarstva zdravstva Palestine Ashraf-al Qidra je u izjavi za Al Jazeeru English kazao da je u Gazi poginulo 20 ljudi, a da ih je 65 ranjeno. Među poginulima ima najmanje troje djece, a ubijen i jedan od Hamasovih komandanata.

Sukob je eskalirao nakon što je Hamas, organizacija kojom se Palestinci oružano bore, ispalio nekoliko raketa na Izrael. Poručili su da je to osveta Izraelu za višednevno nasilje sigurnosnosnih snaga nad muslimanima u jerusalemskoj džamiji Al-Aqsa. Traže od ove države da povuče sigurnosne snage iz ove bogomolje.Nakon što je Hamas ispalio rakete, uslijedio je izraelski zračni napad. Kasnije je izbio i požar na drveću koje se nalazi blizu Al-Aqse. Uzrok požara nije poznat, a velika vatra se vidi iz različitih dijelova Jerusalema.

U međuvremenu se održava sjednica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN), a pristižu i reakcije država. Sjedinjene Američke Države su ukazale da su Hamasovi raketni napadi neprihvatljivi, te da pažljivo posmatraju dešavanja u ovom dijelu svijeta.

Velika Britanija je osudila raketni napad na Jerusalem, dok je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio da će “mobilizirati svijet da bi se zaustavio izraelski teror” piše Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79