Brojne reakcije građana: Novalić tvrdi da smo dobili ‘papirnatu’ potvrdu za najbolji uspjeh u lockdownu

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, ponovo je postao glavna tema na društvenim mrežama u Bosni i Hercegovini. Razlog je njegova izjava na pres-konferenciji gdje je govorio o potencijalnom uvođenju lockdowna.

“U lockdownu smo bili jedni od najuspješnijih na cijelom svijetu, dobili smo papirnatu potvrdu od WHO”, rekao je Novalić. Novalić, koji je optuženi i u aferi Respiratori, imao je nekoliko gafova tokom pandemije na konferencijama za medije ili TV nastupima.

“Papirnat” je inače pridjev, označava predmet koji je od papira. Ipak, ima i preneseno značenje, a to je – nešto što postoji samo na papiru, a ne ostvaruje se (papirnati zakon). Ili nešto što je bez života, neuvjerljivo, kao recimo – papirnati stil ili papirnati način izražavanja”. Upravo takvu “papirnatu” potvrdu od WHO-a ima Bosna i Hercegovina. Uz izjavu da imamo takvu potvrdu – došla je i informacija da FBiH “formira radno tijelo za nabavku vakcina”, skoro godinu dana nakon službenog proglašenja pandemije korona virusa u svijetu (12. mart 2020.). Radno tijelo se formira nakon više od tri mjeseca od kako je u svijetu i odobrena prva vakcina protiv COVID-19.

Kada se svi ovi, za Novalića otežavajući, faktori uzmu u obzir nije čudno što građani BiH svoj revolt iskazuju na društvenim mrežama. Usmjeren ka FBiH i njenom prvom čovjeku, Fadilu Novaliću. A ovo su samo neke od reakcija na još jedan gaf premijera.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79