Brojni radovi na putevima u BiH

Iako su uvjeti za vožnju povoljni, apeliramo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise, saopćeno je.

Posljednji je dan radne sedmice, pa tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim satima, očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja, javlja BIHAMK.

– Iako su uvjeti za vožnju povoljni, apeliramo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise – saopćeno je.

Zbog redovnog servisiranja opreme u tunelima Gaj i Igman, na dionici autoputa A-1 smjer Sarajevo zapad-Lepenica, vozila saobraćaju suprotnom stranom, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema graničnom prelazu Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Noćna obustava saobraćaja
Zbog asfalterskih radova, danas će u vremenu od 7:30 do 18 sati za saobraćaj biti zatvorena dionica regionalnog puta Jezero-Šipovo.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 1 do 4:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna-Počitelj, u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Oštećen most
Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, ali nešto kasnije očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja na većini graničnih prelaza.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79