Brojni tuguju i opraštaju se od nje: Napustila nas je heroina Derviša Fazlić iz Bihaća

Bišćani će 1. septembar upamtit po odlasku još jedne mlade osobe, jedne heroine koja je svojom duševnom ljepotom, snagom i hrabrosti inspiracija mnogima.

Derviša Fazlić, simbol snage, bihaćka heroina, zauvijek je zatvorila svoje lijepe oči. Jedina utjeha nam je da je više ništa ne boli.

Brojni se prijatelji i poznanici opraštaju na društvenim mrežama, pa tako i pjevač Denaial Ahmetović.

Neka ti je rahmet duši draga Derviša. Hvala ti na svakom trenutku . Hvala ti što si iskreno bila uz mene od početka karijere – napisao je pjevač.U 20-toj godini života dijagnosticirana joj je progresivna sistematska skleroza, rijetka bolest vezivnog tkiva. Radi se o rijetkoj bolesti koju karakterišu zatezanje i zadebljanje kože, a naposlijetku dovodi do teškog oštećenja unutrašnjih organa, naročito srca, pluća, bubrega i sistema za probavu, dok njene tačne uzroke moderna medicina još nije otkrila.

Usljed posljedica bolesti mlada Derviša nije bila u stanju da se samostalno kreće, što joj je pričinjavalo velike probleme. Rapidno je počela gubiti na kilaži i u jednom trenutku bila teška svega 36 kilograma. Nažalost, ova mlada djevojka danas je, nakon višegodišnje lavovske borbe, izgubila životnu bitku.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79