Brusilicom sjekao plinsku bocu i zadobio teške opekotine lica

U preduzeću za otkup i prodaju sekundarnih sirovina u Tesliću jučer se dogodila teška nesreća na radu. Dok je brusilicom sjekao plinsku bocu, vlasnik otpada Amir Kantić (58) iz Doboja, od varničenja, izazvao je eksploziju, koja mu je nanijela teške opekotine po licu.

Boca koja je eksplodirala - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Boca koja je eksplodirala(Arhiva)

Prva pomoć ukazana mu je u Domu zdravlja Teslić, a onda je prevezen u UKC Banja Luka, saopćeno je iz Policijske uprave Doboja.

Uviđaj su obavili policajci iz Teslića, zajedno sa inspektorom za rad i zaštitu na radu iz Doboja. Istraga će utvrditi kako je došlo do ove teške nesreće.

Inače, povrijeđeni Amir Kantić, vlasnik otpada, u ovom poslu ima veliko isksutvo, jer je još ranije u Doboj Istoku imao firmu za otkup sekundarnih sirovina, pa je tim još zagonetnije, kako je došlo do toga da brusilicom reže plinsku bocu i izazove snažnu eksploziju.

Prema riječima šefa Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju UKC RS dr. Nikole Baroša, on je primljen s opektoinama po licu i obje podlaktice, zbrinut je i sada je stabilnog zdravstvenog stanja, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79