Brutalno pretučen imam u Novom Pazaru: Ljekari mu se bore za život

Nezir Salihović, imam iz Bor džamije u novopazarskom naselju Lug, brutalno je pretučen tupim metalnim predmetom i s teškim povredama prebačen je u bolnicu, gdje mu se bore za život.

Povrijeđeni imam je hitno prebačen na hirurško odjeljenje novopazarske Opće bolnice, gdje mu se ukazuje pomoć.

– Dijagnostika je još u toku i rano je izjašnjavati se o stepenu povreda. Njegovo stanje je trenutno stabilno i pratimo ga – kazao je dežurni hirurg Kemal Brničanin.

Salhović se trenutno nalazi u šok-sobi. Njega je napalo nekoliko muškaraca nedaleko od džamije i pretuklo koristeći palice, nakon čega su pobjegli.

Rijaset Islamske zajednice Srbije najoštrije je osudio fizički napad na svog imama Nezira Salihovića iz Novog Pazara.

– Molimo sve nadležne državne službe da hitno reagiraju i poduzmu sve mjere u cilju rasvjetljavanja ovog mučkog napada na našeg imama i službenika – kaže se u saopćenju Rijaseta.

Kako se navodi, Rijaset, također, osuđuje bilo kakvo javno i medijsko optuživanje bazirano na osnovu zlonamjernih pretpostavki kojima se želi unijeti smutnja među braćom i prijateljima u islamu i našoj zajednici.

– Zato još jednom potenciramo da nadležne službe hitno reagiraju i javnost upoznaju sa stvarnim stanjem – poručio je Rijaset IZ Srbije.