Brutalno ubistvo profesora u Hrvatskoj, policija objavila detalje

Oštećenik je zadobio teške ozljede glave od kojih je preminuo 30. 5. 2021. godine”

Profesor engleskog u Gospodarskoj školi u Varaždinu Nino Čengić (35) prebijen je u noći s petka na subotu u varaždinskom kvartu Graberje. Četiri osobe su ga napale i izudarale drvenim palicama te ostavile da leži na tlu, izvijestila je policija. Pronašli su ga prolaznici te je prevezen u varaždinsku bolnicu, gdje je podlegao ozljedama, piše Index.hr.

Policija je podnijela kaznenu prijavu zbog ubistva protiv četiri osobe. Riječ je o 24-godišnjoj ženskoj osobi te tri muške osobe u dobi od 20, 25 i 29 godina. Oni bi tokom dana iz policijske stanice trebali biti privedeni u istražni zatvor.

Kako neslužbeno saznaje Varaždinski, u incidentu su sudjelovali Asja G. (24), Ivan G. (20), Ivor V. (29) i Dominik Ž. (25). Prvih troje je iz Varaždina, a četvrta osoba je s područja Međimurske županije. Koja je tačno bila uloga svakoga od njih u usmrćivanju 35-godišnjeg profesora, utvrdit će se tokom istrage te kasnije u kaznenom postupku.

Priopćenjem se oglasilo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH). Zatražili su istražni zatvor za osumnjičene, a objavili su neke nove detalje.

“Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 31.5. provelo prvo ispitivanje četvero uhapšenih hrvatskih državljana (1992., 1997., 2001. i 1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela ubistva iz čl. 110. Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a”, piše DORH.

Onda su opisali tok napada.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak 29. maja 2021. oko 4,00 sata, na ulici ispred prostorija jedne udruge u Varaždinu, zadao veći broj udaraca 35-godišnjem oštećeniku drvenom palicom u glavu te ga oborio na tlo, a osnovano se sumnja da su potom svi osumnjičenici nastavili zadavati udarce rukama i nogama oštećeniku u glavu, nakon čega su napustili mjesto događaja, a tijelo oštećenika prekrili kartonskom ambalažom i uništili njegov mobitel”, opisali su.

“Oštećenik je zadobio teške ozljede glave od kojih je preminuo 30. maja 2021. godine. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 24-godišnjakinja u svojem stanu u Varaždinu neovlašteno držala improvizirani pištolj i 293 komada streljiva raznog kalibra.

Državno odvjetništvo je predložilo da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela”, kažu iz DORH-a.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su navedene osobe u Ulici Graberje ispred jedne udruge fizički napale 35-godišnjaka te ga izudarale drvenim palicama po glavi i tijelu i nanijeli mu teške ozljede, nakon čega su ga teško ozlijeđenog ostavili da leži na asfaltu. Teško ozlijeđenog muškarca su pronašli prolaznici, navodi policija u službenom priopćenju, izostavljajući detalje napada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79