Brzi odgovor 2021: Avion s američkim vojnicima sletio na sarajevski aerodrom

Na Međunarodni aerodrom u Sarajevu danas su sletjeli američki vojnici koji će učestvovati u vježbi “Brzi odgovor 2021” a koja će biti održana na poligonima Manjača i Glamoč te kasarni i aerodromu Dubrave.

Podsjetimo, dio ljudstva i opreme je već stigao. Američki vojnici su jučer trebali doći u bh. prijestonicu, ali se to nije dogodilo zbog tehničkih razloga. Vježba, u kojoj će učestvovati oko 500 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 700 američkih vojnika, biti će održana od 17. maja do 2. juna.

Kako je ranije najavljeno, vojnike će na aerodromu dočekati ministar odbrane Sifet Podžić, ambasador SAD-a u BiH Erik (Eric) Nelson, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH brigadni general Ivica Jerkić i komandant Štaba NATO-a u Sarajevu američki brigadni general Erik Folkestad.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79